Снимка: Bulgaria ON AIR

Спецсъдът остави по-рано днес в ареста 5 души от групата на Димитър Желязков - Очите.

"Действията на Апелативния специализиран наказателен съд трябва да се оценят като разумни. Още повече, че се появи информация за връзки между властта и престъпниците. Трябва да се вземат извънредни мерки. Работата на правоохранителните органи би трябвало да се засили", коментира казуса зам.-министърът на правосъдието проф. Николай Проданов.

Още по темата
Според него проблемите в сектор "Сигурност" не са чак толкова лесни за посочване.

"Ако кажем, че проблемът е само ниските възнаграждения – вероятно няма да бъдем прави. Борбата с престъпността трябва да бъде приоритет. Да има резултати, да има единодействие на всички държавни органи. Да се привлече обществената подкрепа и доверие. Едва тогава биха били постигнати реални резултати", подчерта още гостът в "Денят ON AIR".

"Винаги ме е притеснявал въпросът с бавното правосъдие. И чисто финансовата загуба за държавата не е най-големият проблем. Когато гражданите се сблъскат с проблем, който искат да решат по съдебен път, а той се влачи с години – това ги отказва", изтъкна проф. Проданов.

Акцентът на разговора обхвана и случая с Десислава Иванчева. Тя напусна болницата, където си прави изследвания.

"Днес приключиха изследванията ѝ. Тя беше прибрана в ареста. Не беше изведена от болницата така, както беше въведена. Обществото остава с грешното впечатление, че в затворите се провежда специална политика на затворниците да им се причинява максимално ненужно насилие. Категорично не е така", поясни проф. Николай Проданов пред Bulgaria ON AIR.

Какво още каза той вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase