Снимка: архив "Булфото"

Кметът на Сопот Деян Дойнов обяви, че ще се кандидатира за нов мандат, но не коментира от коя партия. Дойнов се срещна с премиера Бойко Борисов и присъства на заседанието на правителството днес. Двамата с премиера обсъдили проблемите на общината.

Градоначалникът не спести похвали към кабинета, като заяви, че финансовата подкрепа за Сопот е била навременна и адекватна. По думите му задълженията, които заварил преди три години, били близо 13 млн. лв., а със сътрудничеството с настоящото правителство вече са 1.8 млн.

Още по темата

Според Дойнов "безчинствата" в общината били вършени от предишното й ръководство изцяло с помощта на "стари правителства на БСП".

В отговор на въпрос той уточни, че е бил издигнат за кмет от червената партия, но сега е независим. "В БСП има доста интелигентни хора, но подходиха непочтено с мен. За мен страницата е затворена, работя с всички политически сили", коментира Дойнов раздялата си със социалистите преди няколко месеца.

Той призова да се спрат спекулациите в публичното пространство, че на общините не се помага от страна на правителството. Кметът на Сопот отрече и тезата на социалистите, че управляващите се опитват да купят кметове предизборно с отпускане на пари.

Името на Дойнов вече се спряга за кандидатура на ГЕРБ на следващия вот. Наскоро обаче той отрече това с аргумента, че не иска да бъде "политически номад".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase