Снимка: БСП
fallback

"Искаме да имаме правото да живеем и да бъдем щастливи в собствените си държави. Това ни обединява".

Това написа председателят на младежкото БСП Николай Бериевски върху арт инсталация, с която завърши дискусията между младите социалистическите лидери от Балканите в Казанлък.

Срещата се проведе в навечерието на традиционния събор на БСП на връх Бузлуджа.

Арт инсталацията представлява пъзел, частите, на който са балканските държави. Всеки от присъстващите гости получи възможността да постави своята държава на светещо пано и да напише своето послание, в контекста на срещата под надслов "Мисия Оставам", съобщиха от пресцентъра на червената партия.

Oще по темата

"Въпреки, че в Румъния има 60 милиона млади хора до 35-годишна възраст, един от най-големите ни проблеми е свързан с обезлюдяването. То от своя страна се дължи на ниските доходи в държавата. Единствено в Букурещ младите хора получават най-високо възнаграждение", каза Каталина Стефанеско вицепрезидент на Младите европейски социалисти. Тя разказа още, че правителството подпомага младите за първи дом и кола.

Словенските социалисти споделиха, че проблемите са сходни, само че приоритетите са подредени по различен начин.

"При нас безработицата, като проблем, можем да я поставим на трето място, тъй като тя не е толкова голяма сред младите хора. Едва десет процента. Държавата субсидира работодателите да наемат млади хора. Сега друг приоритет при нас е да намалим избирателната възраст до 16 г.", заяви Зига Цепе, генерален секретар на младите словенски социалдемократи.

Черногорските демократи, които са и управляваща сила в Черна Гора споделиха, че безработицата се дължи на малко предлагане на работни места, но за сметка на това държавата отпуска средства за стартиране на собствен бизнес.

Сръбските леви младежи се спряха на два проблема на младите хора в тяхната държава: слаба образователна система и безработица.

Младите социалисти от България също се обединиха около проблема с ниските доходи и образованието.

Те казаха на балканските си колеги за отхвърления от правителството законопроект за културния чек и скъсяването на дистанцията между бизнеса и образованието, предвидена в новата визия на БСП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Анонимен

преди 5 години

Младите балкански мързели, които са научили от родителите и прародителите си само как да реват и да се оплакват, как да чакат на готово и са придобили вечния синдром "друг ми е виновен".

16

Брейвик

преди 5 години

Помните ли ме?

15

Анонимен

преди 5 години

"Въпреки, че в Румъния има 60 милиона млади хора до 35-годишна възраст, един от най-големите ни проблеми е свързан с обезлюдяването. То от своя страна се дължи на ниските доходи в държавата. Единствено в Букурещ младите хора получават най-високо възнаграждение",60 милиона?

fallback