Снимка: Reuters, архив
fallback

Очаква се ветото на президента Румен Радев върху текстове от Закона за приватизация и следприватизационен контрол да бъде обсъдено в пленарна зала днес.

Oще по темата

Вчера на заседание на икономическата комисия в НС то беше подкрепено единодушно.

Радев наложи оспори промените в закона, който бе приет от парламента на 18 юли 2018 г.

От НФСБ обвиниха управляващите, че промените са в полза само на "Бояна филм", Български морски флот и "Булгартабак", а държавният глава оспори записаната промяна специфични задължения на приватизираното дружество да не могат да бъдат изисквани за повече от пет години.

Той възрази срещу параграфите §3 и §4, които според него ще доведат до преразглеждане на вече сключени приватизационни договори в ущърб на държавата и обществото.

След като законът бъде гласуван отново, от него ще отпаднат спорните текстове и ще остане единствено идеята за създаване на електронна платформа, чрез която да се извършва продажбата на държавно имущество.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 5 години

Гласуването на гербавите *** в "независимия" дупетатник където решенията се взимат по "собствена" воля зависи дали сутринта суджука се е събудил на кеф и какво е измъдрил нощеска. Току виж последния инструктаж пак ги завърти на 180 градуса.

11

един

преди 5 години

Както е казал Шарл дьо Монтескьо: "Всеки народ заслужава съдбата си" ;)

10

Анонимен

преди 5 години

Гербасите нямаха възможност да се крият повече . Това е десетия върнат от президента антинароден закон . Другите девет Ов.цете на Цвъки прегласуваха .

fallback