Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Парите за издръжка на бежанските центрове да се пренасочат към охрана на границата, а лагерите да бъдат закрити, заради малкото настанени мигранти там. Това поиска в Харманли евродепутатът Ангел Джамбазки.

Журналисти в бежанския център не бяха допуснати, но според политиците лагерът бил почти празен – както били и повечето центрове в страната.

Oще по темата
"Отидохме в центъра в Харманли, там присъстваха ръководството на лагера, Държавната агенция по бежанците (ДАБ), медии, а от ръководството на ДАБ ограничиха медиите с невдигане на телефона, оставиха ги пред вратата на бежанския лагер. Българската държава е направила необходимото, за да живеят бежанците в добри условия. Фактът, че ръководството на агенцията не допусна вашите колеги е показен - непрофесионализъм и безотговорност", бе категоричен евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Bulgaria ON AIR.

Евродепутатът каза още, че от ВМРО са посетилии Софийските бежански центрове - тези в кв. "Овча купел" и кв. "Враждебна". "Нашата теза е, че тези центрове трябва да бъдат закрити, за да няма възможност някой да се изкуши да помисли че има някакъв резерв. Трябва да са трансформирани, може към местата за лишаване от свобода", каза още Джамбазки в "България сутрин".

"При темповете на нарастване на населението в Африка и поради лошите условия, в които живеят хората там, те ще тръгнат към Европа. Франция, Белгия, Великобритания, Германия са държави, които са имали колонии в Африка. Ние нямаме причина да плащаме тази сметка. Тези, които са теглили този кредит, трябва да си платят цената", заяви още Джамбазки.

Евродепутатът определи коалицията "Обединени патриоти" като "най-доброто и успешно политическо образувание в сектора на българското родолюбие, постигнато на висока цена".

По темата с евтаназирането на дребните преживни животни заради чумата, Джамбазки каза, че признава неумелия подход на държавните власти и заяви, че част от проблема е циркулирането на слухове за малки обезщетения, които застрашават поминъка на хората.

Видео с целия разговор вижте в сайта на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Лора

преди 5 години

Стига с този популизъм, Джамбазки. Умен човек си, а говориш глупости. Кои хора от Африка идват в Европа, - тези, в чиито страни има конфликти. Някои от африканските страни са с най-добре развиващите се икономики в света в момента. Миграцията, както номадството са част от генетичния код на човечеството. Не става въпрос кой каква сметка трябва да плаща. Национализмът не е лощо нещо, но когато е в разумни граници.

55

SAS

преди 5 години

Закрийте цялата агенция и без това в нея не останаха качествени служители. Управлява се от един заместник-председател ***!

54

Дебил

преди 5 години

Джамбазки, де ти оправи индийския сериал, че много дълъг стана и преминава от сапунка към екшън, пък тогава ще дойде ред на бежанците. Изглежда, че си само на приказки, ама поне след ЕП, СОС пак ще те приеме с отворени обятия...нали сте патриотична коалиция...

fallback