Снимка: архив "Булфото"
fallback

По-качественото образование води до по-добра квалификация, а оттам и до по-висок БВП. Това каза премиерът Бойко Борисов в Министерския съвет и припомни част от средствата, дадени за просвета.

Oще по темата

"Над 700 млн. лева се заделиха за образователна инфраструктура, с по 330 млн. лева сме поели ангажимент повече да даваме за учителите", обясни министър-председателят. Той участва в заседанието на координационното звено по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Премиерът задължи ангажираните с темата министри да продължат с подкрепата по програмата за децата и отбеляза, че резултатите ще дойдат след десет и повече години, когато тези деца ще се включат в изграждането на държава, съобщи БТА.

Борисов беше категоричен, че държавата ще спази поетите си финансови ангажименти.

Според вицепремиера Томислав Дончев пък е необходимо мобилизирането на целия държавен апарат в усилията за привличане и задържане на децата в училище.

"Задачата ни не е просто да върнем децата в клас, а да ги задържим там", каза той и допълни, че основният проблем е свързан с борбата с неграмотността, защото тя ражда още неграмотност, бедност и безредици.

"Натрупахме едногодишен опит и резултатите са налице - 2200 деца са обратно в класните стаи", отчете вицепремиерът. Той обясни и че целта е това да стане постоянно действаща политика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

91

кво образование1

преди 5 години

кат гледам къв ни е премиер...

90

Joko

преди 5 години

Закрийте поне половината от т.н. "университети". Не им плащайте на калпак. Създайте конкуренция между кандидат студентите за да отсеете плявата. Когато аз кандидатсвах за едно място се бореха ОСЕМ човека !

89

Анонимен

преди 5 години

Върви да си починеш в Симитли, да ти пренаредят чакрите.

fallback