Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Председателството ни беше успешно и покрай него чужденците тук разбраха, че и сме по-красиви, и сме по-добри.

Това обяви шефът на депутатите на Патриотите Волен Сидеров по време на отчета на кабинета за резултатите от еврошефството ни. Той похвали правителството, че е показало характер и ясно е обяснило, че не иска България да е буфер на Европа.

Oще по темата
 

"Показахме характер и българско самочувствие. Характерът си е характер. Знаете, че има два вида мъжки характер - истински мъжки характер и мъжки характер с пет букви", каза Сидеров.

Той припомни критиките към управлението, че в него присъстват антисистемни партии като "Атака". 

"Оказа се, че българските националисти са по-добрите европейци", каза Сидеров и припомни, че антисистемни партии днес са част от управленията и в Австрия, и в Италия. Патриотът изрази надежда, че евроизборите догодина ще покажат, че хората не искат Европа на корпорациите и потребителите. 

Похвали към кабинета за евродепутатството дойдоха и от лидера на "Воля" Веселин Марешки. 

Той постави оценка "малко над много добър". "Няма как да е "отличен", защото тази оценка е само за Всевишния.

"Резултатът е ясен, но докато Вие, г-н министър-председател, постигахте тези успехи в чужбина, един Ваш заместник направи голям шлем от гафове", обърна се Марешки към Борисов. 

Той атакува вицепремиера Каракачанов за ордена за Йордан Динев и обвиненията в конфликт на интереси към зам.-социалната министърка от ВМРО Султанка Петрова. 

Накрая Марешки припомни, че Борисов има инстинкт за хората и знае кога да ги отстранява и го посъветва да реши дали да държи Каракачанов пред себе си или до себе си, но никога не и зад себе си. 

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се присъедини към похвалите за организирането на европредседателството, но разкритикува липсата на конкретни решения по конкретни проблеми.

"Чухме отчет, статистическа справка, за съществената част на събитието не сме имали и очаквания. По организацията имаме успех и споделяме добрите оценки. В същото време хората очакват конкретно решение на конкретни проблеми", каза лидерът на ДПС. 

Той разкритикува липсата на дебат за кохезионната политика, културата, общата селскостопанска политика и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

67

До 58

преди 5 години

"...Направиха увеличения като например моята пенсия я увеличиха с цели 9 лева..." Не се оплаквай. Докато БКП/БСП беше 10 г. на власт, всичко се подобри - мин.заплати - 2000 лв., пенсии - 1000 лв., помощи - 1000 лв. Построиха всички магистрали, обещани преди 65 г. от соц. време, положиха нови водопроводи и канализация във всички квартали на София (не ги направиха през соца), ремонтираха всичко - улици, пътища..., построиха спортни зали, училища, детски градини, пречиствателни станции и т.н.

66

До 67

преди 5 години

БКП с Орешарски фалираха КТБ.Фалирали банки от членове и активисти на БСП и ДС агенти: Бизнесбанк - 6 млрд. и 132 млн.лв. дългове към ДСК; Първа частна банка - 3 млрд. и 980 млн.лв. дългове към ДСК; Търговска банка "Славяни" - 2 млрд. и 181 млн.лв. ; Добруджанска търговса банка - 1 млрд. и 150 млн.лв.; "ТС Банк" - 1 млрд. и 500 млн.лв.; Агробизнесбанк - 886 млн.лв.; Търговска банка "Елит" - 819 млн.лв.; Балканска универсална банка - 554 млн.лв. ; Българска земеделска промишлена банка - 465 млн

65

Анонимен

преди 5 години

Народа ни може да е най беден в света ,но управниците ни са най богати в Европа,добре,че са те да ни представят.

fallback