Снимка: архив, БулФото
fallback

На най-висшия си форум СДС избра Румен Христов за председател на партията.

Гласувалите делегати са 719. Действителните бюлетини са 691, а недействителните 28. За Румен Христов са гласували 369 делегати, а за Антон Койчев 322, съобщи "Фокус".

Oще по темата
Гласуването за нов лидер на СДС беше тайно и продължи над 2 часа. Преброяването на гласовете на делегатите от изборните комисии също продължи над 2 часа. Резултатите за зам.-председатели на партията ще бъдат обявени по-късно на сайта на СДС.

След избора Христов заяви, че ще работи за консолидация на партията и няма да има "лов на вещици".

На 12 май стана ясно, че Божидар Лукарски няма да се кандидатира за нов мандат като лидер на СДС. Форумът на партията реши на 7 юли да се състои заседание, на което да бъде избран нов председател.

Божидар Лукарски смята, че синята партия трябва да има консервативно-патриотичен профил и е водил разговори за коалиция с НФСБ на Валери Симеонов. Това негово виждане предизвика критики в партията. На заседанието на 17 април се стигна и до физическа саморазправа между двата лагера в СДС.

Божидар Лукарски бе избран за лидер на 6 юли 2013 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Анонимен

преди 5 години

сдс уби българското животновъдство, продаде за жълти стотинки техниката и сградите на ТКЗС и сега българското село е умряло заради сдс.

76

Констатиращ

преди 5 години

До СлатинскиКакви три букви ОЩЕ БЪЛНУВАТЕ?И слепеца прогледна и слепеца прозря, че " ПАРТИЙНИТЕ " другари / подчертавам " ПАРТИЙНИТЕ " ДРУГАРИ, а не комунистите / се подготвиха за тъй наречената демокрация.ДС внедри във всички групировки свои хора. Парите се раздадоха.И Иван Костов ОПРАВДА доверието: поведе СДС към разграбване на България.ПРАВОИМАЩИТЕ ПАК СА ПРАВОИМАЩИ!А баламур*ниците вирят двата пръста и грачат: Който не скача е комунист!ХА - ХА - ХА ......

75

Слатински

преди 5 години

Винаги, когато множество сърца горят за една идея, накрая те изгарят - до едно. А на сцената се появява самодоволен и самовлюбен някой Пожарникар. За да сгрее ръчичките си над въглените, останали след яркото зрелище. Той, Пожарникарят е отрицание на всичко онова, което някога бяха трите букви, дето сега мъркат покорни и се отриват о маншета на панталона му в очакване да им подхвърли нещичко в паничките и душичките.

fallback