Снимка: БТА
fallback

Премиерът Бойко Борисов посрещна председателя на Държавния съвет на Китай Ли Къцян, който пристигна на четиридневно официално посещение в София.Това съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще обсъдят развитието на отношенията между България и Китай и възможностите за допълнително активизиране на търговско-икономическото сътрудничество по време на работна вечеря между двете делегации резиденция "Бояна".

На 6 юли, ще се състои официална церемония по посрещане на председателя на Държавния съвет на КНР Ли Къцян от премиера Бойко Борисов.

Двамата ще имат разговор на четири очи, последван от пленарни разговори, пише БТА. Ли Къцян е в София за провеждането на седмата Среща на държавните и правителствени ръководители на страните от Централна и Източна Европа и Китай, която тази година се домакинства от България.

Основната цел на форума "16+1" е да задълбочи търговските връзки и икономическото сътрудничество между държавите участнички и да насърчи двустранни и многостранни партньорства, се казва още в съобщението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

До 75

преди 5 години

"Дано не се договорят, България да стане провинция на Китай" Няма как да стане. Ком.унистите вече направиха България провинция на Русия.

80

Много се чудя!!!???

преди 5 години

Чудя се, защо досега ком.унягите плюеха ГЕРБ, че били срещу Китай и Русия - двете най-велики и развити държави, които ни даваха за пример?Сега, когато г-н Борисов поставя на бизнес и делова основа отношенията ни с Китай, така че да имаме полза от това, изведнъж комуни.стите пак ревнаха срещу него. Не съм виждала подобно двуличие, освен при БКП/БСП.Пределно ясно е, че ги е яд безумно, че всичко това се случва при управлението на ГЕРБ и БКП/БСП няма никакъв принос, а 10г. - голямо НИЩОправене.

79

1

преди 5 години

До хунвейбини, "европееца"ли ще я провежда,ведно с лилуто-евро министерката.

fallback