Снимка: архив "Булфото"

Премиерът Бойко Борисов ще се срещне с колегите си от Гърция, Румъния и Сърбия днес. Той ще замине за ключовата визита след редовното заседание на правителството.

Четиристранната среща на правителствените ръководители на България, Гърция, Румъния и Сърбия ще се проведе в Солун.

По време на нея с премиерите Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и с президента Александър Вучич, Борисов ще обсъди ускоряването на реализацията на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на държавите в региона. Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, съобщиха от правителстветата пресслужба.

Утре министър-председателят Бойко Борисов ще е в Сараево, където разговаря с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. По време на визитата си Борисов ще бъде награден с „Златен плакет – Европейска личност на годината“, давана от Агенцията за избор и представяне на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа.

Призът се дава на премиера Борисов за личното му ангажиране за икономическото сътрудничество в региона.

В състава на официалната делегация в Гърция и в Босна и Херцеговина ще бъде и министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло Московски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase