Снимка: Pixabay
fallback

ДПС поиска парламентът да създаде временна анкетна комисия, която да проучи "всички данни, факти и обстоятелства по повод изнесените в европейски и български медии твърдения за скандална подкупна схема при придобиването на българско гражданство от чужди граждани". 

Йордан Цонев се позова на медийни информации, че 114 издирвани от Интерпол лица са получили българско гражданство.

Той цитира Йотова, която по думите му била казала, че спира указите за издаване на българско гражданство до изясняване на случая. 

"Дълг на българския парламент е да проведе такова разследване, за да стане ясно какви български държавни институции са участвали в тази схема, длъжностни лица, политици и т.н, за които например в разследването на френски журналист се говори за замесени най-малко един министър и вицепремиер от националистическите партии, замесени в корупционна схема", каза Цонев. 

Той обясни, че тъй като ДПС нямат нужните 48 подписа за внасянето на искане за създаването на комисия, ще потърсят подкрепа в БСП, а ако не получат там - и в ГЕРБ. 

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров призова ДПС, ако имат данни за корупция, да ги дадат на прокуратурата, коато трябва да разследва и ако някой наистина е корумпиран, да си понесе последствията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Анонимен

преди 5 години

V BALGARIA BEZ KORUPZIA NE MOGE.

9

Анонимен

преди 5 години

Плащаш - Love Story! Не плащаш - дъръндоли!

8

Некъф

преди 5 години

90% от получаващите гражданство са от анадола и то защото имали роднини в България!

fallback