Снимка: БТА, архив
fallback

Правителството възложи на енергийния министър Теменужка Петкова да поднови дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене".

Oще по темата

Решението идва след като Народното събрание одобри да се търсят възможности за реализация на проекта съвместно със стратегически инвеститор, на пазарен принцип и без предоставяне на държавна гаранция.

Предвижда се отделяне на активите и пасивите за АЕЦ "Белене" в отделно проектно дружество.

Очаква се енергийният министър да организира, координира и контролира провеждането на преговори с потенциални инвеститори и производители на оборудване.

Министърът следва да разработи процедура за избор на стратегически инвеститор и да предложи възможности за структурирането на проекта в срок до 31.10.2018 г.

Петкова ще информира периодично Министерския съвет и Народното събрание за предприетите действия и конкретните резултати от преговорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Време е.

преди 5 години

Време е кражбата да стартира.А сега да изберем консултанти по сделката и да им разпределим сума, от която те да върнат в куфарче половината на ГЕРБ.

34

ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ

преди 5 години

До Не на БЕЛЕНЕ: АКО ТОВА Е ВЯРНО ,ЩЕ ВИ СТАНА ЗА ТРЕТИ ПЪТ ПРЕЗИДЕНТ И ПАК ЩЕ РАЗВАЛЯ "СПОКОЙНИТЕ" СЪНИЩА НА ТЕЗИ , ДЕТО ЛИКВИДИРАХА БЪЛГАРИЯ СЛЕД 1989 ГОДИНА. ДА , ЗА СДС И ГЕРБ СТАВА ВЪПРОС. НЯМА САМО БОРИСОВ ДА СЕ КЪЛНЕ Я !

33

ognyanz

преди 5 години

Да поднови дейностите по търсене на възможност за изграждане на АЕЦ "Белене"? А уж досега търсеха инвеститорДокато Бойко е премиер, най-вероятно строежа на АЕЦ "Белене" няма да започне". Теменужка няма да намери инвеститор. Не че икономическият риск за инвеститора е голям - голям е политическият риск. Вече е известно от изтеклата информация в Уики Лийкс, че именно Хилари Клинтън през 2012 г. (чрез нашите продажници от ГЕРБ) е спряла строителството. Каква е гаранцията, че това няма да стане пак?

fallback