Снимка: БТА

"Вицепремиерът Каракачанов беше подготвил две папки - какво се работи, какво предстои, модели на финансиране, начин на поведение, но каза пред журналистите, че въпросите са били дребнави и не е имало нужда да се отговаря на тях", каза депутатът от "Обединени патриоти" д-р Калин Поповски във връзка с проведеното заседание за дебатиране на внесения от БСП вот на недоверие заради "провал в сектор "Сигурност".

"Ние сме 27 човека парламентарна група, нищо че сме от три партии, приятели сме както в "малката" коалиция, така и в "голямата". Разчитаме на експертността, а не на политическите пристрастия", каза още той в студиото на Bulgaria ON AIR.

Във връзка със социалното напрежение по протестите на майки на деца с увреждания, депутатът изрази надежда, че законът за хората с увреждания ще бъде широкообхватен.

Още по темата

"Манолова авансово изпреварва закона. Знаем, че проблемите там са предимно финансови. Аз съм убеден, че министър Петков има добър екип, с който да изготвят един добър закон. Дълго го чакаме и бихме го подкрепили, предполагам, че ще е обективен", каза Поповски в "Денят ON AIR".

Депутатът от ОП сподели, че с Волен Сидеров са разговаряли с майките на деца с увреждания. Той заяви, че именно те са родители на деца с най-тежките увреждания и изрази убеждение, че проблемът е предимно финансов.

"С първа група инвалидност получават 918 лв. на месец до 18-годишна възраст, а после 200 и няколко лв., а проблемите на децата си остават цял живот", подчерта д-р Поповски.

Той предложи като алтернатива помощта да бъде обвързана с минималната работна заплата за страната, която се очаква да расте.

Относно търканията между протестиращите групи, депутатът коментира, че самите протестиращи са членове на различни НПО-та и сдружения, а понякога има конфликти между лидерите им.

"Ще предложим законопроект с референтни лаборатории. За да може хората от НОИ да са основният контрол. Когато имат съмнения, че човекът не е толкова болен, да има такива лаборатории, където това може да се провери", каза още Поповски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase