Снимка: архив, БулФото

Земеделците Спас Панчев и Димитър Георгиев са поискали да напуснат ПГ на СП за България" и да станат независими народни представители.

Ръководството на БСП обаче настоява те да депозират своите оставки като депутати, съобщи "Фокус".

Това се случило по време на съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП, коалиционния съвет на "БСП за България" и ръководството на парламентарната група.

На него е било обсъдено какво ще се случи с двамата народни представители, след като партията им - "Земеделски съюз Александър Стамболийски", обяви тези дни, че ще напусне Коалиция "БСП за България".

Решението за напускането е било взето по време на проведения 44-ти редовен конгрес на партията, на който Спас Панчев бе преизбран за председател.

Според Панчев то е продиктувано от желанието формацията да се яви самостоятелно на местните избори и от пренебрежителното отношение на БСП към по-малките партньори.

"Продължава едно такова отношение на голямата партия в коалицията, като че ли другите партии са длъжни само да гласуват и няма място те да участват по друг начин", заяви той вчера пред БНР.

Окончателното решение за бъдещето на двамата депутати трябва да се вземе от заседанието на цялата парламентарна група, което ще се проведе тази вечер.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase