Снимка: Bulgaria ON AIR

Партиите у нас да престанат с лицемерието си, призова в ефира на Bulgaria On Air депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди.

"Всички тези оставки показват едно – в обществото са се изострили всички активни групи. Различните организации, които представляват хората с увреждания, не знаят какво искат. Исканията на майките на деца с увреждания са изключително сериозни и трябва да бъдат решени. Тези хора трябва да бъдат социализирани в обществото ни", категоричен е народният представител.

Според него из теми като тази върлува изключително голям популизъм. В "Денят ON AIR" Сиди даде пример в с изказването на омбудсмана Мая Манолова, че ще си хвърли оставката, за да помогне да се задоволят исканията да майките на деца с увреждания.

"За съжаление проблемите на хората с увреждания не се решават. Създава се напрежение, което става все по-голямо. Хората искат да престанат да ги лъжат. Надявам се политическите партии да спрат с лицемерието си. Единствено се създава повече напрежение. Проблемите в държавата трябва да се решат, независимо от партийната принадлежност", отбеляза гостът.

Друга наболяла тема е сектор "Сигурност" и работата на МВР. Патриотът посочи, че постоянно се занижават критериите за полицейския пост, защото няма кадри.

"В сектор "Сигурност" трябва да се повишат заплатите, за да може служителите да се чувстват горди от позицията си. Същото трябва да стане и в МВР. Подкупването на полицаи става все по-малко възможно. Служителите на Пътна полиция не трябва да имат досег до шофьорите. Двете групи нямат работа да се срещат лично. Затова се инсталират високотехнологични системи като камерите", поясни Александър Сиди.

Още вижте във видеото на телевизия Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase