Снимка: Булфото

Макар и да имало много причини да се иска главата на правителството, вотът на недоверие, който внесе БСП заради провал на кабинета "Борисов 3" в сферата на сигурността, няма да срещне подкрепата на депутатите от "Воля".

Това стана ясно от думите на лидера на партията Веселин Марешки, който обаче си остави и вратичка за промяна на позицията като декларира, че ще слуша внимателно дебатите в зала по време на вота и ако "червените" имат силни доказателства в своя защита, може и да вземе тяхната страна и да гласува против МС.

Още по темата

"Ще изчакаме да видим дебатите в зала и ако са толкова ялови, колкото днешните при гласуването на освобождаването на шефа на НЗОК Камен Плочев, най-вероятно ще сме против вота", каза той.

Марешки смята, че няма да има сериозни доводи от страната на БСП. Иначе според него целта на левицата с внасянето на този вот е да покажат, че са живи, че мъждукат, а реално си оставали "същата мъртва партия".

"Основното нещо, което ни накланя да не подкрепим вота, въпреки че е минала една година на този парламент, а ние сме единствената партия, която не е замесена в шуробаджанащина, но хората явно още не ни припознават като алтернатива, ние ще продължаваме да им се доказваме и ще се борим за доверието им", коментира още Марешки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase