Снимка: личен архив

Продукти:

1 кг кромид лук
2 чаши течна готварска сметана
2 чаени лъжици пресен копър
1 щипка сол
2 щипки черен пипер
30 мл олио
150 г краве сирене
2 моркова
1 литър вода
 
Приготвяне:
 
Нарежете лука на едро, а морковите на ситно. Загрейте олиото в дълбока тенджера и в него запържете лука и морковите за няколко минути. След това към тях добавете сметаната. Добавете сол и пипер. Разбърквайте на средна температура. Когато се сгъсти добавете и водата и намалете котлона. Оставете да къкри под капак за 20 минути.
 
Преди да свалите окончателно от огъня, добавете ситно нарязания копър и натрошеното сирене. Разбъркайте 2-3 пъти и свалете от котлона. Сервирайте веднага.

Още рецепти вижте в готварската рубрика на Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase