Снимка: архив, Булфото
fallback

Минута мълчание в НС в памет на загиналите пилоти

С минута мълчание в памет на загиналите военни пилоти започна днешното пленарно заседание.

В понеделник вечерта при изпълнение на тренировъчен полет вертолет Ми-17 от 24-а авиобаза Крумово загуби височина и падна от около 30 м.

При катастрофата загинаха командирът на екипажа капитан Пламен Пантилеев и вторият пилот капитан Стоян Неделчев.

При иницидента бе ранен и бордния техник на разбилия се хеликоптер Алексей Каменов, който е единственият оцелял. Състоянието му е стабилно.

Военният министър Красимир Каракачанов каза, че най-вероятната причина за трагедията е повреда в опашния винт и изключи пилотска грешка.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

ГАВРА

преди 5 години

Убийците почитат СВОИТЕ жертви !!!

9

FGFGHG

преди 5 години

Армията с техника на 30+ години,а депутатите всяка година си сменят автопарка с последен модел лимузини. Били почели паметта на пилотите...това ако не е лицемерие на Н-та степен...!?

8

Мда

преди 5 години

Хеликоптерът бил стар и руски(съветски)-верно,така е.Обаче нека погледнем какво става с новата западна техника у нас!Изтече ли гаранционния срок,с нея се случва същото,като със старата.То не може веднъж да се купи нещо ново и да кара до безкрайност само със смяна на консумативи!А освен ремонтите на корпуса и двигателите,на 10 г трябва да се сменя и оборудването вътре(авиониката),защото за това време остарява безнадеждно.

fallback