Снимка: Булфото, архив

Нардоните представители ще гласуват утре програмата за модернизацията на Българската армия. Предварителните заявки са партиите в парламента да подкрепят купуването на нова техника с изключение на "Воля". Христо Гаджев от ГЕРБ заяви в студиото на "Денят ON AIR", че се надява да има единодушие при утрешното гласуване, въпреки че по думите му от БСП не са подкрепили проектите по време на гласуването в комисия.

"Това не е проект на едно управление. Проектите са планирани така, че да се случат в рамките на няколко следващи управления. Това е една от причините да се гласува в НС, за да се постигне един консенсус между всички политически сили, че това нещо е необходимо и трябва да се случи", заяви категорично народният представител от ГЕРБ Христо Гаджев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той каза също, че на този етап не може да става дума за нова руска техника за отбрана, защото тази, която ще бъде купена, трябва да бъде съвместима с нашите съюзници, но и да бъде доказана.

"Подмяната на изтребителната авиация е изключително важна, даже закъсняла", допълни още народният представител.

Гаджев изрази убеденост, че офертите за нова техника за Българската армия, които ще бъдат получени, ще са много по-добри от тези от 2016 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase