Снимка: БТА, архив
fallback

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от работата на МВР по случая с избягалия затворник Владимир Пелов, който снощи беше застрелян в Ботевград.

"Накарах им се сутринта, събрах ги, сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казват, че са положили много усилия, много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади", заяви Борисов в отговор на въпрос как оценява работата на полицията.

Oще по темата
По-рано представители на службите заявиха, че са търсили Пелов с всички способи и по сигнали, но не са го открили. Сред причините, освен че е бил опасен престъпник, те посочиха и това, че той е променил външността си.

"Ще изчакаме министърът (Валентин Радев - бел. ред.) да се върне от чужбина, има много какво да говорим", подчерта Борисов, който е гост на откриването на завод на германска фирма в Божурище.

По думите му проблемът е, че вече няма желаещи да станат полицаи.

Владимир Пелов, който избяга от Софийския затвор, бе поразен при престрелка малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние.

Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения помежду им след общи криминални дела преди време. Възможно е и Пелов да е подозирал Панчев за "къртица" в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 5 години

До ХА, ХА, ХА... СЛЕД ТОЛКОВА ПОДАДЕНИ ЯСНИ СИГНАЛИ КЪДЕ СЕ НАМИРА ПЕЛОВ - МВР НЕ ГО Е ТЪРСИЛО, ПЪК И ТОЙ НЕ СЕ Е КРИЕЛ...като си го знаят какъв е, защо да го търсят, за да си намери някой от тях белята! Ето, че проблемът беше решен доста елегантно, както някои (не всички обаче) се досетиха. Изпратиха му примамка и оня клъвна! Възможно е да е имало инкогнито и резервен стрелец. Няма да седнат да се обясняват подробно на бавно загряващите я!

59

Anonimen

преди 5 години

Службите в БГ заприличаха на малки дечица, а "бащицата" и се накарал. Нали се сещате на какво прилича това?

58

Tiko

преди 5 години

Супер Марио свърши работа колкото цялото МъВъРъ

fallback