Снимка: БТА, архив

Премиерът Бойко Борисов не е доволен от работата на МВР по случая с избягалия затворник Владимир Пелов, който снощи беше застрелян в Ботевград.

"Накарах им се сутринта, събрах ги, сами да си направят изводите както МВР, така и директорът на областната дирекция. Казват, че са положили много усилия, много са се старали, четири, пет пъти се е измъквал от засади", заяви Борисов в отговор на въпрос как оценява работата на полицията.

Още по темата
По-рано представители на службите заявиха, че са търсили Пелов с всички способи и по сигнали, но не са го открили. Сред причините, освен че е бил опасен престъпник, те посочиха и това, че той е променил външността си.

"Ще изчакаме министърът (Валентин Радев - бел. ред.) да се върне от чужбина, има много какво да говорим", подчерта Борисов, който е гост на откриването на завод на германска фирма в Божурище.

По думите му проблемът е, че вече няма желаещи да станат полицаи.

Владимир Пелов, който избяга от Софийския затвор, бе поразен при престрелка малко преди полунощ в Ботевград.

Другият мъж, участвал в стрелбата, е криминално проявеният Марио Панчев. Той е настанен в "Пирогов" в тежко състояние.

Според полицията причина за стрелбата са неуредени финансови отношения помежду им след общи криминални дела преди време. Възможно е и Пелов да е подозирал Панчев за "къртица" в МВР.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase