Снимка: Архив, Булфото
fallback

Става по-лесно да си турски тираджия, отколкото български, полски или чешки. Това заяви пред "Нова телевизия" евродепутатът Ангел Джамбазки.

В понеделник се очаква Комисията по транспорт към Европарламента да разгледа и да гласува по закона "Макрон". В България от бранша се опасяват, че новите правила ще оставят без работа 120 000 българи.

"Не съм оптимист за гласуването", заяви Джамбазки. "Направили сме всичко възможно, за да се разменим с всички колеги, така че да можем да гласуваме. Има различни слухове. Имаме пълна готовност да направим протест. Организацията включва поляци, унгарци, всички, които се чувстват засегнати", допълни Джамбазки.

Той обясни, че в България има над 150 000 семейства, чиито глави на семейства работят това. Освен това фирмите с много работници били не повече от 10, останалите били с по 10 до 30 работници.

"В момента са изключително изравнени силите, в последния момент ще разберем дали нашите поправки, които осигуряват българската позиция, ще минат буквално с 1 или 2 гласа. Правим Опълчение", заяви евродепутатът Андрей Новаков.

"Реципрочни мерки могат да бъдат взети във всяка отделна сфера, защото и те имат интереси в България", заяви още Новаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

смех

преди 5 години

Партията ти другарю Джамбаз е в коалиция с туркофилите. Нещо повече, точно те ви раздават порциите. А пред тази реалност, всякаква пресилена фобска реторика е просто прах в очите. Кат един Щирлиц с фес се е прикрил "нашия" сред поляци и унгарци ..... Иначе патриотите от четворката заслжават уважение. Но те си работят за техния интерес и не се задълбочават в нашите проблеми, а това късогледство може да ги подхлъзне на комунистическа бананова *** с марка бъгъ.

63

Петър

преди 5 години

От повечето коментари ми става ясно, че за жалост хора които не са в материята я коментират. Първо, като собственик на малка фирма мога да ви гарантирам, че печалбите не са никак огромни, а по-скоро минимални. И второ Българските шофьори са добре заплатени и никой не ги експлоатира, а в голяма част от фирмите си избират сами дали да карат прави курсове и всяка седмица да са си в БГ или да стоят в Европа за 2-3 месеца, като естествено заради това получават и в пъти по-добро заплащане.

62

Реалист

преди 5 години

Другарю Джамбазки, ВИЕ от колко време сте евродепутат, вашата партия ВМРО от колко време е в управлението на държавата, едва днес ли се сетихте за Българите. Не Ви ли е малко срам?

fallback