Снимка: архив "Булфото"
fallback

Премиерът Бойко Борисов демонстрира самокритика по време на последното заседание на правителството. По повод утвърждаването от Министерски съвет на националната здравна карта той казва, че ако е лесно, предишни министри, в ключително и негови, са щели да го направят.

"Ако е било лесно – да са я направили преди нас много. Много правителства са минали и са говорили по тази тема. А и за да съм обективен, ако е било лесно – и предишните наши правителства, другите министри, може и да са го направили и те. Така че продължавай напред и колкото може повече обяснявайте защо това трябва да се случва", казва още Борисов.

Oще по темата

Продължавайте, обяснявайте, говорете, напътства министрите си Борисов.

"Ние ще те подкрепим. Оттук нататък продължавай да я налагаш, да обясняваш, да я свързваш с последващите промени, които трябва да се правят.", обръща се той към здравния министър Кирил Ананиев, пише "Труд".

Ананиев отвръща, че мярката е временна и ще важи само до приемането на пакет от документи, който той ще внесе.

"Да, и затова излез и го обяснявай, говорете", казва Борисов. Той дава пример със своето посещение в Пловдив в началото на седмицата.

"В болницата много хубави са станали нещата, хората са доволни. Защото аз питам пациентите и сестрите и санитарите, те най са обективни. Но то и с невъоръжено око се вижда – асансьори на по 30 години едвам са вървели, като почнеш от там. Хареса ми", хвали Борисов свършеното.

След болницата се пренася на пътя Асеновград-Пловдив.

"На Нанков съм разпоредил да провери днес осветлението на трите кръгови. Няма да го познаете въобще този регион като минете, толкова е променен", доволен е той. После заръчва да се осветят новите кръгови движения, за да не стане беля.

"По един локал, както се разбрахме, за да могат там предприятията и бензиностанциите да си работят. Много хубаво става. И продължението 5 км и 300 м, защото сега околовръстното на Пловдив е като полумесец. Тези 5 километра не му дават да се свърже, за да не влизат в града. Така че и това го направете. Но става добре. Пълно е с багери и трактори, работят хората. Така че, чакат го хората и до октомври трябва да го приключим. Макар че, като гледам и по-рано ще свършат.", казва още премиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

83

Reptile

преди 5 години

Скоро и за 100 души може да турят асансьор, щото имате 2 болници с лекари от Столипиново... Аре налягайте си парцалите в снега, а ние отиваме до Созопол...

82

лекари се търсят

преди 5 години

Тъ.па.ка. Борисов,подкрепян от обичащите го т..пи народни маси.Поздрави от Швеция,тук в болниците има асансьори за по 34 души!Ха-ха-ха...

81

koko

преди 5 години

До Да добавя;Много си зле с мисленето. Това го направиха хората които искаха да рзграбят България, и след сценария го направиха. Затова го предадоха, за ескалация на маймуните които са доволни, че има банани и тези които го предадоха после участваха в деленето на баницата! Това бе Човека който искаше да приложи Чешкия модел, но ако бе приложен тзи модел, нямаше как да стане последващото разграбване. но маймуните се радват,че има банани и каквото им кажат и покажат по прозореца, това е!

fallback