Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Остава ден преди Бойко Борисов да отпътува за Москва. За какво ще разговаря българският премиер с руския си колега Дмитрий Медведев и президента на Руската федерация Владимир Путин? На този етап Борисов отказва да коментира официално, но енергийните теми се очертават като водещите.

Последната среща между Путин и Борисов се състоя в София през 2012 г. Сегашният руски президент, тогава премиер, получи куче, а двамата подписаха договор за "Южен поток". Проектът вече е в историята, но изглежда темата на сегашната среща също ще е енергийна.

Очаква се Бойко Борисов да постави въпроса за газови доставки от Русия, за газовия хъб "Балкан", както и по-евтини дългосрочни доставки от "Газпром".

А поставянето на тези теми в Москва, както и анонсираното възраждане на АЕЦ "Белене", събира и управляващи, и опозиция, коментира Bulgaria ON AIR.

Според анализатори Борисов, като председателстващ на Европейския съвет, ще се опита да бъде посредник между Европейския събюз и Русия – роля, която пое и в отношенията между Анакара и Брюксел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Белене супер стар

преди 5 години

НАгли престъпници на лваст в София цакат яко БЪлгария и Москва с недопроучени тн енергиини проекти. Вместо Борисов и Путин внимателно да обсъдят жизнено важни теми вкл рязко снижаване на конфронтацията между Киев и МОсква и Брюксел и Москва пак тикнаха в блатата край Белене,Напомням че ако не бяхме предупредили писмено сега Уестингхаус/вече фалирала /щеше д а ни цакат с над 16 000 000 000$ разходи без да изгради реактори ..

49

ВИНАГИ ИСТИНАТА

преди 5 години

* САМО С ТЕБ ВЪВ НОЩИТЕ БИЛО НИ Е ДОБРЕ "- ПЕЕ ЛИЛИ ИВАНОВА . САМО РУСИЯ НИ Е ПОМАГАЛА БЕЗВЪЗМЕЗДНО- ТЯ Е НАША МЕСИЯ И ПРЕДИ И СЛЕД ОСВОБОЖДЕНИЕТО - ТЯ ПЛАТИ МИЛИОНИ ЛИРИ НА ТУРЦИЯ ЗА ПЪТИЩАТА , КОИТО Е ПРАВИЛА , КОГАТО Е ВЛАДЕЕЛА БЪЛГАРИЯ , ТЯ НИ ПОМОГНА ДА СТЪПИМ НА КРАКАТА СИ СЛЕД ВОЙНИТЕ , ТЯ И СЕГА НИ ПРОСТИ 90 МИЛИОНА ЗА БЕЛЕНЕ . САЩ НИ ЗАГРОБИ ЖИВА СИЛА 13 БЪЛГАРЧЕТА ВЪВ АФГАНИСТАН , НИЩО ХУБАВО НАШЕТО МЯСТО Е С РУСИЯ

48

Р.Радев за смях...

преди 5 години

Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Р.Радев !

fallback