Снимка: БСП

Депутатите от БСП искат премиерът Бойко Борисов да докладва в парламента какво е направил, за да защити българските превозвачи. Социалистите го обвиниха, че е предал интересите му.

Борисов ще бъде поканен още в 9 часа, в началото на пленарното заседание, съобщи зам.-шефът на БСП Георги Свиленски. Решение за това е било взето на днешното Изпълнително Бюро на социалистите.

Още по темата

Преди дни българските превозвачи получиха пълна подкрепа от всички партии в парламента срещу плана "Макрон". Те поискаха и правителството да се задейства срещу поисканите от френския президент мерки, пише "Фокус".

Новите правила предвиждат шофьорите да се прибират до родното си място на всеки 3 седмици, след третия ден в страна от ЕС на шофьор да се плаща по нормите за командировки на държавата, в която е влязъл, да не се спи в кабините, а 45-часовата задължителна почивка на седмица да се изкарва в хотел и др.

Днес от БСП обвиниха правителството, че е предало българските превозвачи.

"Никъде освен на срещите с тях по хотели и сбирки не са намирали съпричастност в българското правителство. Тук в България си говорим едно, на срещата с Макрон в Евксиноград се говори едно, но там, където трябва да бъдат защитавани българските интереси, мълчат", каза Свиленски.

Той обърна внимание, че до вчера кабинетът не е казал какво иска.

"От днес нататък, когато остават десетина дни, правителството трябва да представи своите предложения. Те няма как да бъдат разгледани и гласувани. Трябва да стане ясно на българските превозвачи, които вчера започнаха да му благодарят, че те са предадени от собствения си министър-председател", настоя Георги Свиленски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase