Снимка: ВМРО

Евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки написа гневен пост в социалната мрежа, с който попита докога ще търпим роми и други маргинали да безчинстват и блудстват в Родината ни.

Повод за гнева на Джамбазки стана побоят над зам.-кмета на Ловеч Цветан Георгиев преди дни. Според някои предположения наказателната акция е била заради осуетена незаконна сеч на дървета.

"Това е поредният брутален акт на насилие, който граничи с опит за убийство на държавен служител, който е изпълнявал дълга си към родината, бранейки горите и природата на България. Да напомням ли за лесничеите около Розино, за тези замерваните с мачете и брадви във врачанско, за незаконната сеч в градските паркове?", пита евродепутатът.

Още по темата

Той призовава за незабавни мерки от страна на полицията.

"Внесените от нас законодателни инициативи, свързани с незаконната сеч, е нужно спешно да бъдат вкарани в пленарна зала. Неслучайно ние патриотите от ВМРО от години се борим с битовата, циганската и престъпността в малките населени места. Защото те са бич за нормалността", пише още Джамбазки.

Той призовава най-после да се сложи край над всички мародерства в страната. "На бракониерствата, на незаконната сеч и на всички други издевателства над нашата Родина – хората, горите, езерата, реките, морето… Тъжно и жалко е, че през 21-ви век го апелирам. Но е факт!", пише още той.

Джамбазки съобщава и че ще инициира разговори с военния министър и лидер на ВМРО Красимир Каракачанов с искане за законодателни промени.

"Двойните стандарти, срещу които се боря от години като евродепутат, не са само в храните, но и в отношението на институциите, в прилагането на законите. Те са недопустими!", категоричен е той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase