Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Депутати от Обедините патриоти спешно внесоха свой поправки в Закона за вероизповеданията, след като такива предложиха ГЕРБ, БСП и ДПС заедно.

Целта на патриотите е двата законопроекта да се обсъждат заедно и така и техните поправки, които въвеждат доста по-сериозни ограничения за религиите, да бъдат обсъдени.

Oще по темата

"Целта ни е да се изгради една преграда от държавата пред чужди страни и вероизповеданияа, така че те да не могат да влияят на вътрешната ни сигурност", обясни Искрен Веселинов.

По думите му основата насоченост на поправките в закона е да преодолее потенциалните възможности от радикализация и политизация на религиите.

Въпреки че от ОП са готови да застанат зад внесените вече промени от трите най-големи политически сили в НС, настояват да се разшири обхвата на предложените текстове.

От ГЕРБ, БСП и ДПС предлагат право на държавна субсидия да имат само православното и мюсюлманското вероизповедание, а религиозните общности да не получават чуждестранни дарения. За заплати

Според Веселинов обаче не трябва да се допуска финансиране не само за заплати на свещеници и имами, ами и за строителство на храмове, чрез фондации.

Освен това ръководствата на вероизповеданията у нас трябва да не допускат проповядване на радикална идеология, както и да не поддържат контакти със задгранични радикали религии, искат от ОП.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Е как винаги е бил другаря поп в политиката вербуван доносник под командването на руския поп

10

Анонимен

преди 5 години

Дедо Поп без да е в политиката-невъзможно!

9

да даде господ

преди 5 години

кога най после ще се въведе вероучението само тогава ще излезем от тинята в която сме затънали вследствие на болшевишките режими

fallback