Снимка: Кадър Bulgaria ON AIR
fallback

300 лв. глоба отнесе музикантът Васил Гюров заради къмпингуване на плаж "Корал". Артистът от години води битка срещу застрояването по Южното Черноморие.

"Това решение на съда е направено по една наредба на общината, която е абсолютно неконституционна. Това е един от начините местната власт и заинтересованите да придобият едни терени, да се справят с нас. Ние осветлихме 38 незаконни разрешителни за строеж. Поради това сме подложени вече 2 години на постоянни репресии, в които взима участие и прокуратурата, и полицията", каза Гюров.

Пред репортера на Bulgaria ON AIR Петьо Атанасов музикантът отбеляза, че вместо общината да ги припознае като хора, които се грижат за плаж "Корал", те ги репресират с пълната сила на държавния апарат.

"Ще обжалвам този акт, ако трябва в Страсбург. Преди няколко дни излезе разследване на "БИО", от което се вижда колко имоти и земи са придобити по незаконен начин по Черноморието. Доказани престъпления не биват наказвани поради 10-годишната давност, а хора с палатки биват гонени", посочи за "България сутрин" природозащитникът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Анонимен

преди 5 години

До АЗ Троловете на бетона действат !!! На юг от Корал "плажчето" отдавна се държи от мутри и всичко в околовръст е бетонирано.

71

Анонимен

преди 5 години

До Do 32 Как ще чуеш, като гледаш само свинските телевизии с орязаните репортажи.

70

наблюдател

преди 5 години

Бетонирайте всичко, застроете всяка възможна педя земя по крайбрежието, за да знаем че няма накъде повече. Да мирясате най -накрая.

fallback