Действията на БСП срещу управляващите вече не са интересни. Понякога си мисля, че ще спечелят много повече, ако спрат да се появяват и оставят ГЕРБ да се "пържи в собствен сос", да ползва негатива от собствените си гафове. Социалистите толкова упорито блъскат правителството, че не му дават да падне. Това каза в студиото на "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.
 
По думите му червените са прекалено активни и по този начин дават възможност на управляващите да обяснят всеки свой гаф с оправданието, че това е работа на опозицията.

Пред Bulgaria ON AIR политологът коментира още, че докато БСП се движи в една "предвидима величина", президентът Румен Радев се опитва да бъде острие на цялата опозиция.

"Играта на държавния глава е опасна. От една страна той е избран, за да бъде коректив, а от друга - за да обединява. Социалистите съвсем логично пък се опитват да се "пакетират" с него, тъй като е много висока рейтингова фигура. По този начин обаче му правят мечешка услуга, защото го карат да изглежда партиец", подчерта Първан Симеонов.

Той посочи, че управляващите безспорно виждат конкурент в  лицето на президента и затова се опитват да рушат неговия рейтинг.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase