Снимка: Reuters, архив
fallback

Новите правила в ЕС за качеството на храните трябва да обхванат и други стоки, смята червената шефка Корнелия Нинова.

Тя е обсъдила с евродепутатите от групата на социалистите и демократите Момчил Неков, Олга Сехналова (Чешка република) и Биляна Борзан (Хърватия) двойното качество при храните, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Oще по темата

Тримата са докладчици по темата в Европейския парламент в трите ресорни комисии - вътрешен пазар, земеделие и обществено здраве.

"Още преди година поставихме въпроса с различното качество на храните. Тогава бяхме обвинени за антиевропейци, защото искаме равни права. Радвам се, че днес цяла Европа прегърна тази идея и се работи за нейната реализация", е отбелязала Корнелия Нинова, цитирана в съобщението.

Според нея новите правила трябва да обхващат не само качеството на храните, но и всички стоки.

"Считаме, че това е дискриминационен проблем и няма как в единния европейски пазар да има продукти в еднаква опаковка, на една и съща марка, но с различни съставки", е подчертала още Нинова.

Според Момчил Неков аргументът на мултинационалните компании, че се съобразяват с местните предпочитания на потребителите, поражда въпроса- как те установяват това, например - при детските храни.

Социалистите настояват тази година всички анализи да са приключили така, че през 2019 г. да бъде сложен край на различното качество на храните.

Нинова е благодарила на евродепутатите за ангажираността с темата, както и за инициативата на Олга Сехналова за популяризиране на българския фолклор в Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

И РОБСКИ ЗАПЛАТИ

преди 6 години

И ЕДНАКВИ РОБСКИ ЗАПЛАТИ ИСКАМЕ И ЕДНАКВИ РОБОВЛАДЕЛЦИ МИЛИОНЕРИ ОКРАЛИ БЪЛГАРСКАТА НАЦИЯ

35

haha

преди 6 години

До27 в мом бьлг краставици са отврат като вкус*************************Докато настигнат запада и почнат да произвеждат зеленчуци дето траят по 5 месеца и вкуса им е на вестник.

34

Анонимен

преди 6 години

До мухахахПроблемът е ясен - кифлата може да си купува продукти и сама да прави качествени пюрета на бебето си, ако купените не й харесват.Ама защо да прахосва времето си в правене на пюрета, като може през същото това време да скитори по МОЛ-овете и да претендира да си кърми детето там, докато седи в някое от кафенетата?

fallback