Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

До средата на 2019 година ще бъде взето решение за промяна в законодателството, свързано с двойния стандарт в храните. Докога ще ядем второ качество храни?

"Няма как такъв подход да остане безнаказан. Трябва да се въведат минимални стандарти за всички марки. Хората трябва да знаят, че подобно нещо се наказва, когато спреш да купуваш такива стоки. Да се родиш на Балканите не е порок и никой няма право да ни наказва", категоричен бе евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Гостът на "Денят ON AIR" отбеляза, че тази година парите, отпуснати от ЕС по програми, са със 100 млрд. евро по-малко. 

"Кохезионна политика ще има, въпросът е ако има съкращения – те да са минимални. България внася 500 млн. евро в евробюджета и получава 2 млрд. евро от него. Трябва да сме изключително пестеливи в исканията си. Трябва да сме много ясно ориентирани какво искаме. В момента подхождаме много чиновнически. Гледаме бюджета като счетоводна книга", изтъкна Новаков пред Bulgaria ON AIR.

Негови основни цели ще бъдат намаляване на бюрокрацията, по-ясни условия за кандидатстване по програми и повече пари за България.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Лицемерие от ГЕРБ

преди 6 години

Герберастията...Основоположниците на шуробаджанащината и суджуклийството в България разделили обществото на "наши" и "ваши". Създателите на днешните - партийна икономика и партийно законодателство, екзекуторите на здравеопазването и бизнеса, поддръжниците на лобизма, които превърнаха конституцията, с тонове поправки и допълнителни текстове в чернова, за уреждане на интереси и невъзможност за рестартиране на държавата... Ще се борят с второ качество храни..!? Що за извратенящина!?

5

Анонимен

преди 6 години

ДА СЕ РОДИШ В БЪЛГАРИЯ НЕ Е ПОРОК А ОБРЕЧЕНОСТ НА МИЗЕРИЯ

4

онаковам скперимента

преди 6 години

Да се родиш не е порок.Да живееш в българия обаче,е трагедия.

fallback