Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Целта на предложенията, които управляващите внасят, е бракониерите да бъдат подведени под наказателна отговорност и да не могат да се измъкват в съда.

Депутатът Иван Миховски обясни, че има случаи, в които служители на ИАРА (Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури) стават свидетели как се поставят бракониерски мрежи.

Но ако при проверка мрежите се окажат празни, нарушителите автоматично се оневиняват в съда. Същото се случва и когато инспекторите не са преки свидетели на незаконния риболов.

Затова се предлагат и поредица от промени, с които бракониерите да понесат своята наказателна отговорност, обясни Миховски.

Промените предвиждат и да се увеличат драстично глобите, както и да се търси отговорност от тези, които използват динамити и електроуреди при улова на риба.

В законопроекта са записани и по-големи правомощия на служителите на ИАРА. Друга идея е 5% от приходите от продажбата на риболовни билети да отиват за зарибяване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 6 години

Една година преди изборите и почнаха с арестите със законите с помагането на нуждаещите еееех какво правителство само. Добре че има избори че да се симулира някаква дейност ,иначе скука .

11

Анонимен

преди 6 години

ХахахИнтересно заглавие.Членовете на ГЕРБ са всеизвестни с бракониерството си, пък щели да ги погват.

10

Malee

преди 6 години

Е да тия се сетиха, то не остана кьораво рибе! Те продадоха добрите язовири, а големите дадоха под аренда за 5000 години на свои хора срещу смешни пари! Водоемите са замърсени, риба не остана! Бях рибар 30 години, но тук от 2-3 години спрях да ходя, гади ми се от тези! Сега пак ще измислят нещо на хартия да замажат очите на хората!

fallback