Снимка: Bulfoto, архив
fallback

Парламентът избра зам.-председател и членове на новия антикорупционен орган. Шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев представи в пленарна зала кандидатите и увери, че има преки впечатления от професионалната им работа.

Така депутатите избраха за зам.-шеф на антикорупционната комисия Антон Славчев, а Антоанета Георгиева-Цонкова, Пламен Йоцов и Силвия Къдрева - за членове.

Пламен Георгиев обясни, че неговият заместник Антон Славчев ще оглави дирекцията "Борба с корупцията" и ще отговаря за разкриване на престъпленията.

"Антон Славчев е човек, който познавам от повече от 15 години, работили сме заедно - първо в МВР, в ДАНС, имали сме редица реализации", обясни пред журналисти шефът на КПКОНПИ.

Георгиев уточни, че Антоанета Цонкова е работила във връзка с отнемането на незаконно придобитото имущество и нейният ресор ще бъде свързан с това.

Пламен Йоцов ще оглави звеното за превенция на корупцията, а Силвия Къдрева ще се заеме с декларациите на публичните лица, добави председателят на новия антикорупционен орган.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 6 години

Хубаво де, нов орган за борба за тази корупция, която не съществува по високите етажи на властта, както е казал Вожда Бог. Като няма по високите етажи, къде ще я търсят тези млади дихатели? Щом Вожда е казал, хау, значи няма. А защо ДД на САЩ подчертава, че сме най-корумпиранара държава и Свободата на словото я няма?Кой лъже тогава? В Брюксел знаят за миналото и настоящето на Вожда, за милиярдите му, защо мълчат и сме най-бедни?Не виждат ли разрухата и упадъка?Или послушанието Му покрива всичко?

19

Анонимен

преди 6 години

А дали ще отнемат незаконното придобитото имущество от Борисов, Симеон Крадливий или Иван Костов?

18

Анонимен

преди 6 години

Когато хванеш оня за шестте апартамента и оня за сандъците, тогава може да си дуеш перките. *** да държиш една фризьорка за половин ден на улицата.... още не си дорасъл. Ако у колата на Иванчева е имало 500 хил. евра както е искала, сигурно щяхте да я държите още на палатка на улицата и щеше да искаш цела армия... Ми то няма толкоз хора у БГ, бе ц.рвул нескопосан.

fallback