Снимка: архив, БТА
fallback

Управляващите отвърнаха на острите критики на БСП за международната младежка конференция и ги обвиниха в търсене на политическа изгода. Според тях младежката конференция в НДК е била напълно успешна и за първи път е бил постигнат диалог между младите и тези, които взимат решения.

По-рано червената Весела Лечева скочи, че управляващите опростачват политиката и така проведената конференция е унищожила труда на няколко генерации младежи и е показала пълно неуважение към младите.

"За съжаление така се разпростря мрежата от лъжи, че нямаше как да подмине младежките политики. За съжаление нещо толкова съществено бе въвлечено в капана на спекулациите и интригите на БСП", отвърна задочно председателят на младежката структура на ГЕРБ и зам.-външен министър Георг Георгиев.

По думите му така направените внушения за провал на конференцията са направени от тясно партийно ангажирани лица.

Oще по темата

"Дали г-жа Мина Кутева, член на УС на Националния младежки форум и дъщеря на народния представител от БСП Антон Кутев, има нещо общо с така направените внушения за международната конференция? Или г-жа Лилия Еленкова, бивш председател на Националния младежки форум и сестра на депутата от 42-то Народно събрание Станислав Владимиров. Случайност ли е, че БСП и младежката им организация излязоха с почти идентична декларация в подкрепа на обвиненията, които чухме от Европейския младежки форум и Националния младежки форум”, запита Георгиев.

"Няма как да правим младите хора на България заложници в една сляпа ревност, защото опозицията не може да прости поредния успех на правителството", продължи той.

Началникът на дирекция "Младежки политики" в Министерството на младежта и спорта Петър Младенов пък отчете конкретните успехи от конференцията.

"Имаше млади хора и представители на институции от над 40 държави, а участниците бяха общо 250. Имаше едно от най-високите младежки представителства, защото имаше конкретен резултат – европейските младежки цели", настоя Младенов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Анонимен

преди 6 години

Георг ти ли заповяда на всички да станат прави и да ръкопляскат като луди след изказването на Борисов.Вие сте по зле от Северна Корея.

14

Гост

преди 6 години

А разграничиха ли се от "личното" мнение на Сидеров?

13

Анонимен

преди 6 години

Да мотото бе "Секс наркотици и рокендрол"

fallback