Снимка: БТА
fallback

ГЕРБ водят координирана атака срещу президента Радев и БСП, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова в предаването "Неделя 150" на БНР. Повод за думите й станаха скандалите след проведения Консултативен съвет за националната сигурност (КСНС) тази седмица.

"Изненадах се след края на КСНС, защото вътре и дума не е ставало за излизане на България от ЕС и НАТО. Нито един от текстовете не навежда на такава мисъл и изведнъж отвън се говори това. Целта на това е страх от авторитета на президента Радев. Второ – неприемане, че те загубиха една институция. Те не могат да проумеят, че могат да имат институция, която не им е послушна", смята Нинова.

Според нея в момента се провежда атака срещу президента Радев и БСП за сваляне на авторитета на президента. "Координирана, защото мисля, че това се прави от г-н Цветан Цветанов в ролята му на уж лошото ченге, г-н Борисов – уж добрия. Вътре на КСНС Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон г-н Радев. Единият за тъмнината и светлината, прозрачността и кражбата в държавата – Бойко Борисов, а другият за превъоръжаването на Армията и затова какъв самолет да бъде купен. Стратегия за сваляне на авторитета на Румен Радев виждам зад това", аргументира се Нинова.

По повод призива на президента държавата да се управлява на светло, за да не гоним инвеститори и български граждани в чужбина, тя посочи, че промяна може да има, но тя трябва да започне с прозрачност, информираност, "да се знае всичко, да е на светло и да продължи със следващи крачки – онези, които грешат, крадат, да носят отговорност".

Лидерът на БСП коментира и обвиненията в популизъм по повод призивът й за намаляване на депутатските заплати и почивни дни на народните избраници. Нинова цитира нейно изказване от месец юли 2017 година, когато е избрана за вицепрезидент на Социалистически интернационал: "Това съм го казала преди една година, на върха на срещата, където са лидери от цял свят. "Ако искаме да променяме света, трябва да започнем от себе си. Пропастта между политическия елит в Европа, и в България, се увеличава. Смятам, че всяка привилегия на политиците е стъпка към политическото ни самоубийство в ситуацията, в която се развива Европа, а и България", посочи лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

122

А ти г-жо Нагла Лъжа

преди 6 години

Водиш престъпна политика на зомбиране на българския народ! Синчето си го прати в прогнилия запад, но даваш уроци по обич към СССР!!!

121

Анонимен

преди 6 години

Г-н Радев на кого е президент, че се обърках нещо? На БСП електората?

120

JJ

преди 6 години

За зелените чорапки и *** нелия -ли добро или нищо. И нищото свърши. Бой по рогата, да нр им разваляме кожата

fallback