Снимка: Bulfoto, архив

За диалог между политическите сили по отделните секторни политики, призова лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ в първия работен ден на депутатите след дългата им ваканция за Великден.

"Една година след началото на мандата на този парламент, по средата на европредседателството, българите очакват ясна програма за справяне с бедността, за реформи в образованието и здравеопазването, искат работни места сигурност, стабилност, достойнството на всеки, гарантиране на правата и свободите, висок жизнен стандарт", посочи той.

Карадайъ поиска и консенсус за мястото на България като фактор в регионален, европейски и световен план и увери, че ДПС като отговорна партия ще продължи да подкрепя всяко добро решение в тази връзка.

Според него е време за решителни действия в отговор на опасната, рискова и тревожна международна обстановка, за създаване на условия за мир и стабилност, просперитет.

Лидерът на ДПС смята, че последните събития, разтърсили света, изискват балансирана външна политика, но въпросът е доколко тя е такава или е просто снишаване.
 
"Все важни и сериозни въпроси, и като върховен орган в републиката парламентът трябва да отговори на тези въпроси", настоя той.

Според него политиците у нас трябва да работят за повече солидарност и стабилност в ЕС, а европейските граждани трябва да бъдат успокоени и да спре усещането за подкопаване на европейската общност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase