Снимка: Министерски съвет
fallback

Проверка дали чиновниците в агенции и министерства са платили лични глоби от Пътна полиция, поиска премиерът Бойко Борисов в началото на днешното заседание на кабинета.

Борисов обяви, че се оказало, че в Националната дирекция на полицията има няколко души, които не са си платили актовете, издадени за нарушения.

"Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има по няколко акта, не знам дали е и много добър служител. За следващата сряда искам да знам по колко акта в агенциите и министерствата имате. Областните управители същото да направят в областните дирекции", нареди премиерът.

Той поиска и проверка лично от социалния министър на случай на дете с увреждания, при който "ненормален администратор кара хората да ходят напред назад".

"Гледах го (в телевизионен репортаж – бел. ред.), ревах да го гледам, лично министърът да се занимае. Малко човечност няма ли, държавни пари и заплати вземат", възмути се Борисов.

В началото на заседанието премиерът и министрите получиха благодарности от тютюнопроизводители и от Федерацията по волейбол за отпуснати пари.

"Приходите растат и то с доста добри проценти, повече събираемост, повече приходи в хазната, отколкото миналата година по това време, така че усилията имат своето значение", коментира Борисов.

За осма поредна година тютюнопроизводителите получават национални доплащания за тютюн. 85 млн. лв. са разписани за тази цел и на 24 април средствата ще бъдат по сметките на тютюнопроизводителите, стана ясно от разговора.

Борисов каза, че Световното първенство по волейбол за мъже, на което България е съдомакин заедно с Италия през есента на 2018 г., ще ни струва 10 млн. лв. Това облаче по думите му е най-добрата реклама за държавата.

"Първо инвестирахме в спортните зали, помните каква беше залата във Варна, Арена Армеец я нямаше, Русе я нямаше, Пловдив я нямаше.На базата на това ни дадоха Световното първенство по волейбол", каза Борисов и пожела успех на нашите волейболисти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Славчо

преди 6 години

Борисов заради геноцида ,който упражняваш над нас българите най искрено ти пожелавам да свършиш като Чаушеско а щерка ти и детето й да работят като повечето българи за 500-600лв заплата

63

Tankist

преди 6 години

Kаква човечност у управляващите,бе мутро!

62

Анонимен

преди 6 години

Ах,спрете! Безчовечност,немилосърдие и злоба има почти всеки човек. От такова насъбрало високо напрежение,всеки обезумява

fallback