Снимка: Олег Попов, Dnes.bg
fallback

Общ преглед

Размахване на патерици, четене на доклади с рев и протоколни трикове са записали в сценария си за бунта срещу Божидар Лукарски опонентите му в СДС.

Както Dnes.bg вече писа – сбиване, викове, мутри и напрежение разцепиха и малкото останали в синята партия по време на днешното заседание на Националния съвет.

На форума лидерът Лукарски трябваше да поиска нов консервативно-патриотичен курс на синята партия, а опонентите му се канеха да гласуват оставката му. По време на опитите за провеждане на заседание един от поддръжниците на лидера размаха лист, на който обяви, че е записан сценария за бунта с точни указания кой от опозиционерите каква роля да поеме. Той бе нападнат и свален на земята от опонентите си.

Малко по-късно седесари разпространиха няколко страници от сценария.

"Има изключителни пасажи, недостижими и за Холивуд дори", коментира Борис Марков от Националния съвет на сините.

Ето и извадка от сценария (пасажите са разбъркани, но смисълът се разбира):

"Адвокатът Лъжарски открива заседанието. Още след първото изречение Георги Ненков става и започва да се бори да му дадат думата... Ако се налага, ние членовете на НИС, го подкрепяме словесно от място, ставайки прави, без да ходим на микрофона и ръкомахайки с ръце, а ако се налага Румен Христов ръкомаха с патерицата, с цел създаване на суматоха..."

"Преброителите броят, Пилев обобщава резултатите, съобщава ги на ухото на водещия. Водещият обявява, че дневният ред е приет... Дава думата на Юлиян Леков. Той чете анализа. Чете и реве... Ако е необходимо, той ще поиска кърпичка от костюмирания Бобаракос, известен още като Поп Кръстьо..."

"След като приключи с анализа, той спира да чете и съответно спира и да реве и допълва, че резултатите от анализа и анкетата доказват още веднъж правотата, с която 8 от членовете на НИС още през януари... поискахме оставката на председателя...".

"Пилев скача, грабва микрофона и предлага тайното гласуване. Водещият не допуска никакви дебати и дискусии... Залата гласува, преброителите броят, Пилев обобщава, водещият обявява резултатите. Румен скача, грабва микрофона и предлага комисия по избора в състав..."

"В този момент той вади от другия ръкав на елегантния си кметски костюм цветно копие от подписката и обявява, че е постъпило искане по чл. 24, ал. 1, т. В от Устава на СДС с искане за предсрочно прекратяване на мандата на председателя...(поради некадърност)".

В сценария се разиграват и два варианта за протичане на заседанието. Единият е, че Лукарски е свален с гласуване, а другият е, че не е свален.

При първия се предлага Румен Христов за временен председател до избора на нов. При втория – се иска оставката на главния секретар, за който се припомня, че вече я е подавал веднъж и затова тя се приема.

"Временният председател Румен Христов предлага Контролен съвет в състав (изброяват се имената – б.а)... Най-вероятно някой от сладурите ще стане и ще започне да философства, че кандидатурите не са излъчени от регионални конференции. Димо става и прави тълкуване на чл. 33, ал. 1 от устава. Румен и Камо да му обърнат внимание още утре, за да може да се подготви"...

В крайна сметка този сценарий не можа да бъде задействан в пълна степен, защото Лукарски и хората му прекратиха заседанието и напуснаха залата. Бунтарите пък поеха форума в свои ръце и продължиха заседанието.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

ТHE Патриот

преди 6 години

мале каква драма ,мога само да съжалявам ,че не съм присъствал лично :)

30

Анонимен

преди 6 години

45 Години стигат ,времееетоо е наше ,времетооооо е наше.Защо не я пеете тази песен?

29

Анонимен

преди 6 години

TEZI JIVILI SA OCHE.

fallback