Снимка: Архив, БТА

Министърът на правосъдието Цецка Цачева призова да не се предпоставят нещата по случая с искането за екстрадиране на 29-годишния Желяз Андреев.

Още по темата

Той бе задържан от полицията по искане на прокуратурата в Маями във връзка с водено разследване във Флорида срещу 11 души, които са обвинени, че са нарушили ембаргото за търговия със Сирия.

"На този етап няма възможност за отношение и реакция от страна на Министерство на правосъдието. Ние сме информирани, но с оглед процедурите, съдът е този, който трябва да се произнесе", каза Цачева пред БНР.

Тя посочи, че по силата на договора за екстрадиция между България и САЩ в рамките на 60 дни ще възникне задължението да се осъществи тази екстрадиция.

По отношение на проблемите в местата за изтърпяване на наказанията, Цачева заяви, че в актуализираната стратегия за продължаване на реформата в съдебната система се включва и системата за изпълнение на наказанията.

"Действително, оказа се, че в тази част от актуализираната стратегия е необходимо да се извърши много работа", коментира Цачева и обясни, че там проблемите са натрупани с години.

По думите й тези проблеми не са само в недофинансирането на системата, а и в необходимостта от по-добра организация в затворите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase