Снимка: RNews

БСП изключи от партията зам.-кмета на Сопот Николай Новков. Решението е взето снощи на заседание на местната организация. С отлюспването се потвърждавало становище на Контролната комисия на левицата от 2-ри април.

Часове преди другарския съд снощи ГЕРБ даде брифинг в парламента, на който обвини Новков в криминално минало от началото на 90-те години.

Още по темата

Според бившия депутат на управляващите Антов Тодоров зам.-кметът на БСП имал множество криминални регистрации. Те били за множество измами, кражба с използване на откраднато МПС, хулиганство, подкуп, съпротива на органи на реда и др.

От БСП в Сопот остро осъдили действията на Новаков и ги нарекли "уронващи престижа на общината и партията". Поведението на Новаков социалистите определят като "срамно и недостойно”, "неприемливо за административната длъжност, която заема” и " подронващо авторитета  и на местната власт”, съобщи "Дарик".

Другата седмица ръководството на местната структура на БСП ще проведе среща и с кмета на общината  Деян Дойнов, в което да бъде обсъдено финансовото състояние на Община Сопот.

Преди дни ГЕРБ обвини Дойнов, че управлението му е довело до финансови проблеми за общината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase