Томислав Дончев. Снимка: архив, Булфото
fallback

България е изразила категорично солидарността си към Великобритания - и публично, и в частни разговори. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев пред Нова тв по повод скандала около отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал в Лондон.

"България няма как да е между ЕС и Русия. България е в ЕС и по отношение на това спор няма", допълни той. И уточни, че от развоя на събитията зависи дали в бъдеще време ще бъде предприета друга мярка.

Oще по темата

На въпроса дали върху България е имало натиск по отношение на реакцията й по случая той отговори: "Имало е разговори. Не опити за натиск. Българското правителство не работи под натиск".

Според него ситуацията около конфликта между Москва и Лондон е по-лоша дори от тази по време на Студената война.

"Напрежението ескалира много, много бързо. Това е до голяма степен непозната ситуация и обичайните матрици не ни вършат никаква работа", смята Дончев.

"Много ми се иска това, което започва, по никакъв начин да не може да бъде определяно с термина "война". Противопоставянето ескалира. Има разлики, което чертае нов световен ред. Не смея да гадая как ще приключи това", допълни вицепремиерът.

"Това е използване на бойно отровно вещество, което е абсолютно недопустимо. Става въпрос за бивш полковник от руските служби. Нека не се правим на деца. Колко е трудно да се докаже кой по какъв начин е направил това нещо. Има различни теории кой има интерес", коментира още Дончев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

324

Анонимен

преди 6 години

До ПАЗАРДЖИК Толкова са невежи, малокултурни, невъзпитани, неморални, порочни, какви майки са ги възпитавали. В очите те гледат, лъжат и ти внушават - "това е истината и трябва да ми вярваш, иначе ..." Организирали са огромна гьобелсова пропагандна машина не да ни промиват, а да ни ампутират, мозъците и да ни сложат чипове с *** информация и заповеди. Отвратително, какво доживяхме.

323

Анонимен

преди 6 години

Това пък коремоного, пак ни набутва в своята помия, за която обаче то получава над 10000 български пари месечно. А аз не мога да си платя лекарствата, единствения радиатор, "ниските данъци"(общо с таксите над 60 %), за храна - на фотосинтеза? Коремоногото може да си е солидарно с историческия лъжец, който не е давал съгласието си да има държава България, даже я е бомбардирал и е убил над 4000 българи - основно жени, деца и старци. И КОРЕМЕНОГОТО ЛЪЖЕ, ЧЕ СМЕ СОЛИДАРНИ С НЕГО В ЛЕГ-а му.

322

Руснака

преди 6 години

Не разбрах за какво са солидарни и кой е солидарен? Крайно време е да се научат да говорят от първо лице единствено число...

fallback