Снимка: БТА

Валери Симеонов и партията му НФСБ влязоха официално в новата си централа в легендарната сграда на СДС на ул. "Раковски" 134.

Малкият партньор в управляващата коалиция получи партийния си офис в края на миналата година, но едва сега се нанесе окончателно в него.

Новата централа на партията беше официално открита  с литургия, съобщи БТА.

Още по темата

Валери Симеонов обясни, че не е суеверен и обстоятелството, че им е предоставена именно тази сграда до някаква степен ги задължава.

"Надявам се да успеем да върнем поне част от надеждите, които хората имаха в зората на демокрацията", каза той и допълни, че е съпричастен към създаването на СДС.

Симеонов отрече да имат разговори за общи действия със СДС, но не изключи такава възможност.

"Със СДС имаме сградно съжителство, нямаме домсъвет", коментира Валери Симеонов и обясни, че затова е поканил лидерът на сините Божидар Лукарски на откриването на новата централа.

Шефът на седесарите обясни, че СДС остава в легендарната сграда под наем, благодарение на неправителствени организации. Той изрази надежда с НФСБ да съжителстват мирно и ползотворно.

На фасадата на сградата, след кратко отсъствие, бе върнат и надписа СДС. Той обаче вече не е единствен, а редом с този на НФСБ.

На първия си брифинг в сградата Валери Симеонов се обяви за балансирана позиция на България по случая "Скрипал". Той все пак допълни, че ако вината на Русия се докаже, страната ни трябва да експулсира руски дипломати.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase