Снимка: БТА
fallback

От БСП отново скочиха на управляващите, този път повод за това стана наводнението в община Брегово. Червените нападнаха правителството, че е изоставило хората и не им е помогнало с бедствието, тъй като ГЕРБ не е печелила избори там.

Соцдепутатът Филип Попов заяви, че управляващите разделят хората от различните общини по "безпардонен и уродлив начин". Според него Брегово е оставено на произвола на съдбата, а хората се притесняват дали водата не е замърсена.

Oще по темата

"Три правителства нищо не направихте за Брегово. Беше отпусната помощ за Враца и Хайредин, но Брегово отново беше пренебрегнато. Г-н Борисов, не се отнасяйте към българите там като към "лош материал", скочи червеният депутат.

Той каза още, че досега не е даден на кмета на Брегово официален документ за качеството на питейната вода, а хората са изкупили минералната вода от магазините заради притесненията за здравето им.

Владимр Тошев от ГЕРБ контрира, че социалистите само нагнетяват напрежение и си правят кризисен пиар.

По думите му и в момента работят кризисни щабове и се работи по отводняването на подпочвените води. Той бе категоричен и че Брегово не се захранва с питейна вода от залетите кладенци, а от село Ракитница. Тошев обясни и че ежедневно се правят проби на питейната вода.

"Видяхме как помагате - дойдохте с джиповете, прехвърлихте се в автобусите, дадоха ви ботуши, вместо да ги дадат на хората, които запушват пробойните по дигите", обърна се Тошев към БСП.

Той видя и шуробаджанащина в управлението на община Брегово.

"Това, което се е получило, е от нерегламентирано използване на блатни земи. Кой ги обработва и дали има роднинска връзка с кмета на Брегово? Брегово е в пъти по-голяма фамилна фирма от всички примери, които давахте за ГЕРБ в цялата страна", заключи Владимир Тошев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Бреговчанин

преди 6 години

Всички мразят БСП , и кликата около Кмета но цари страх защото са гадни и отмъстителни .Водата е годна за пиене и никой не си купува както лъжат наште Дупетати от БСП. Те какво правят за нас _ нищо! За какво да им дават пари за да ги откраднат.

11

ognyanz

преди 6 години

До БСП: Но майката на нацията - Цецка, не стана президент. И това е само началото. Изтърве ли Бойко пак властта (а рано или късно ще стане) сите продажници и интересчии, като Тома Биков например, ще го напуснат.

10

Зозо

преди 6 години

Брегово - ***. Глад и лабут за ***!

fallback