Снимка: Архив
fallback

Нито един вариант за реализирането на АЕЦ "Белене" не може да бъде изключен към момента.

Възможно е да се превърне в балкански проект, възможно е да се включи в него и китайската държавна компания, която прояви интерес към него, обясни енергийният министър Теменужка Петкова.

Oще по темата

След като депутатите я натовариха със задачата до края на юни да внесе в парламента конкретни предложения, свързани с възможностите за реализация на активите на АЕЦ "Белене", тя обясни, че вече е създадена работна група, която работи по въпроса.

Всяко едно от предложенията ще бъде икономически и финансово обосновано, уточни Петкова.

По думите й, ако се реализира проектът държавата ще участва в него с апорт на активите, които има, като идеята е след това да не предоставя гаранции, а да се реализира на пазарен принцип.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

Ясно е!

преди 6 години

Писна ми от слугинажа на БГ, и липсата на каквато и да е дългосрочна визия и политика.Писна ми да слугуваме на Ердоган и евробюрократи, на които не им пука за БГ.Писна ми да нямаме ядрена стратегия, икономическа, образователна, здравеопазваща.Не ценим лекари, учители, ядрени физици, учени.Писна ми Гинка и Плъха да определят бъдещето на достойните българи!Писна ми млади хора да бягат от Родината си.Писна ми от ояли се и нагли политици, ако Левски беше жив, щеше да плаче със кървави сълзи.

71

Ясно е!

преди 6 години

3 милиарда плащаме за съхранение. Милиарди глоби, добре че Русия опрости дълговете.Строи се с 51 % страна Русия, защото това руски технологии и 49% контролен пакет държава БГ. Без никакви частни посредници и фирми. Озъбваме се на САЩ и ЕС, ако имаме добри политици. Меркел извоюва С. Поток - само че тя е политик.Строим ЮПоток, защото ставаме транзитна д-ва и определяме политиката на ЕС.Това са инструменти, с които да определяме политиката на ЕС.УКРАЙНА изнуди ЕС и БГ да платят откраднат газ

70

ТЕЗИ РЕАКТОРИ ЗА АЕЦ

преди 6 години

...СА ВЕЧЕ НЕГОДНИ И ОПАСНИ ЗА УПОТРЕБА В БЪЛГАРИЯ!НИТО СЕ ПРОВЕРЯВАТ ПЕРИОДИЧНО/.НА 6-М../ , НИТО ИМА СЕРТИФИКАТ ЗА ГОДНОСТ!!!СТАВАТ--САМО ЗА СКРАП!

fallback