Снимка: архив "Булфото"
fallback

Външният министър Екатерина Захариева обяви, че България застава на страната на Лондон в спора му с Москва по повод отравянето на двойния агент Сергей Скрипал.

Bulgaria stays with its ally #UK. The use of any toxic chemicals is unlawful and should be condemned in the strongest possible way. @BorisJohnson

— Ekaterina Zaharieva (@EZaharievaMFA) March 14, 2018

В Twitter българският дипломат № 1 написа:

"България стои до своя съюзник Обединеното кралство. Използването на отровни химикали е незаконно и трябва да бъде осъдено по най-категоричния възможен начин".

Oще по темата

Тя адресира туита си до външния министър на Великобритания Борис Джонсън.

Скрипал бе открит в безпомощно състояние на 4 март заедно с дъщеря му, в момента двамата са в болница в тежко състояние.

Британският премиер Тереза Мей обвини Русия, че е отговорна за отравянето на шпионина и изгони 23 руски дипламоти като ответна мярка.

Междувременно стана ясно, че веществото, с което Скрипал е отровен, е силно токсичният нервнопаралитичен "Новичок".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

614

Анонимен

преди 6 години

Не знам защо смешнаta и неизвестна министърка си мисли, че ангажира държавата с позицията си. След всичките обиди, които Великобритания изрече по адрес на българи и румънци през последните години никога не бих ги подкрепил в нищо, те не са никакви съюзници. Винаги са били използвачи и изключително двулични в политиката си. Тази министърка трябва да напусне работа понеже е прекалено ***.

613

БББ

преди 6 години

Захариева демонстрира типично руско поведение -самомнително,надменно,неуважително към България.Не е много ясно тая жена така е инструктирана да се държи като махленска клюкарка,или просто няма достатъчно мозък,нито пък дипломатично държане.Държи се така сякаш от кревата на някой високопоставен служител е скочила направо в международната политика....Защо Русия се излага с такива жени!?!!.....

612

гост

преди 6 години

Е това ако е дипломация, ибах ти министъра на външните работи си имаме.

fallback