Снимка: Булфото, архив
fallback

Темата за договаряне на сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ в България не е била предмет на разговор по време на срещата на премиера Бойко Борисов с чешкия му колега Андрей Бабиш през януари тази година.

Oще по темата
Нито ЧЕЗ, нито други двустранни теми са били обсъждани. Това отговаря писмено на въпрос на депутата от БСП Антон Кутев премиерът Бойко Борисов.
 
Той се срещна с Бабиш в София на 22 януари, точно месец преди да стане ясно, че пазарджишката фирма "Инерком" е получила одобрението на ръководството на ЧЕЗ да купи бизнеса на дружеството у нас, което предизвика съмнения кой е действителният купувач.

Борисов обяснява на Кутев, че веднага след срещата си с чешкия си колега, двамата са дали пресконференция, на която са са предоставили на медиите изчерпателна информация за темите, които са обсъждали.

"Те бяха общоевропейски теми, свързани с приоритетите и темите на българското председателство и условията за тяхното постигане", уточнява премиерът.

Двамата са обсъдили миграницонната политика на ЕС, Дъблинското споразумение, квотите за разпределение на бежанците в отделните държави, охраната на външната граница на ЕС, удължаването на споразумението с Турция.

Тема на разговора е било и присъединяването на България към Шенгенското пространство.

Борисов и Бабиш са говорили и за Кохезионните фондове и създавенто на механизми, които биха могли да допринесат за по-доброто им управление.

Засегнали са и Брекзит и последиците за това за ЕС. Обсъдили са и позициите на България и Чехия за двойния стандарт на храните в ЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 6 години

И какво са обсъждали тогава. Пролетната сеитба на картофи в Банкя ли.

17

Анонимен

преди 6 години

И защо на снимката е с кипата? С евреите ли е разговарял или с чехите?

16

Анонимен

преди 6 години

Комунисти, колкото и да се напъвате и да лъжете, няма да се докопате отново до власта. Това да ви е много, ама много ясно.......

fallback