Снимка: архив, Булфото

Възстановяване под някаква форма на строителните войски и въвеждане на форми за задължително ограмотяване на хората от гетата. По това щял да работи вицепремиерът Красимир Каракачанов, обяви той вчера в отговор на въпрос от лидера на Комунистическата партия и червен депутат Александър Паунов.

Още по темата

По-рано министърът на отбраната обяви проект за връщане на наборната казарма, а впоследствие започна разработването на идеята за доброволна служба, пише "24 часа".

С връщането на строителните войски щял да се реши проблемът с хората, намерили "На баницата мекото". Те висели на специални фондове, които висшистите пълнели, каза Каракачанов в парламентарния контрол вчера.

"Има огромен процент в гетата, които нямат дори основно образование. Видяхме и вчера хора, които претендират за нещо, а не могат да говорят български. Не може да живееш тук и дори да не знаеш езика", отсече той.

Дори вече обсъдил идеята с регионалния министър Николай нанков и социалния Бисер Петков. В момента бившето Главно управление на строителните войски (ГУСВ) е държавно предприятие към МРРБ и е със затихващи функции. преди 1989 г. в него се приемаха основно младежи без образование и от малцинствата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase