Снимка: архив, Булфото
fallback

Коалицията на "Обединените патриоти" не е в риск въпреки отказа на Валери Сименов да се извини за отправените обидни квалификации към главата на руската православна църква патриарх Кирил. Това стана ясно от думите на вицепремиера Красимир Каракачанов в парламента.

Oще по темата

След острото изказване на Симеонов, който нарече патриарх Кирил "хитрец" и "цигарен митрополит", ПГ на "Обединени патриоти" се разграничи от думите му. Това породи съмнения за стабилността на коалицията, които обаче Каракачанов опроверга.

"Дали ще се извини или не, това си е негово лично решение. Но не смятам, че с подобни думи и епитети трябва да определяш главата на една православна църква", настоя Каракачанов.

Той допълни, че оставка на вицето Симеонов не стои на дневен ред.

"Смятам, че времето лекува всичко. И с един нормален човешки диалог, без излишни емоции, които се натрупват, нещата ще бъдат решавани", настоя Каракачанов.

Въпреки това той коментира, че не одобрява дадените квалификации и че те не са били съгласувани с коалицията. Той допълни и че всеки вицепремиер, министър или депутат трябва да си дава сметка за думите си и как биха повлияли на двустранните отношения.

"Не приемаме, който и да е външен фактор, от Изток или Запад, да квалифицира българските институции по някакъв начин и да ги критикува. Но има разлика между това да защитиш българските институции и това да излезеш с нападки срещу главата на православната църква", добави Каракачанов.

"Нормално е, когато имаш в коалицията хора с различно мнение по темата, все пак, като излизаш с подобни крайни изказвания, поне да ги съгласуваш с този, който знаеш, че няма да ги одобри", каза още вицепремиерът.

Волен Сидеров също коментира темата и каза, че отказът на Симеонов да се извини "си остава негов грях". Той добави, че сега предстоят разговори с групата какво ще се направи оттук нататък и предположи, че Симеонов може и да промени мнението си.

Запитан дали коалицията може и без Валери Симеонов, Сидеров каза, че може без всеки.

"Без всеки може коалицията - без мене, без Симеонов, без Каракачанов. Никой не е женен за тази коалиция. Въпросът е да върви в правилната посока политиката и да не правим дипломатически гафове", заключи националистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Анонимен

преди 6 години

До фактите говорятНе говори от мое име и от името на поне още 4 000 000 нормални българи, *** неуко, чакащо на зелена парса, готово да каже дори, че Хитлер е бил обикновен харшлак, който с прашка е разрушил две трети от Европа... Откъде се взехте такива без съвест, без очи и род, наркомани нещастни.

57

Анонимен

преди 6 години

Добре, Каракачанов, защо обаче, при абсолютно несъвместими по мащаб факти, ТИ ГЛАСУВА ЗА СНЕМАНЕТО НА ЖАБЛЯНОВ, А, ПИШМАН ПАТРИОТЕ? Толкова сте жалки, заплатогонци, облаготърсачи, родоизменници, отцепродавци ...

56

браво

преди 6 години

Поздравления СИМЕОНОВ !!!!! С такива , като теб България не е в опасност ,,, А лицето Сидеров - бързо в Русия ......

fallback