Снимка: архив, БТА
Разговорите на президента с патриарх Кирил и водената от него делегация не са били засекретявани, нито е водена стенограма, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
 
От там подчертаха, че българските национални интереси се отстояват твърдо и отговорно на всяка международна среща на президента Румен Радев, предаде БНР. 
Още по темата
По-рано днес парламентарната група на ГЕРБ излезе с настояване президентът да разсекрети стенограмата от срещата си с руския патриарх, за да отпаднат неяснотите какво е предизвикало острото изказване на главата на Руската православна църква.
 
Патриарх Кирил посети страната ни по повод националния празник 3 март, а преди да отпътува изрази огорчение, че българските власти приписват заслуги наравно с Русия и на други народи за освобождението ни. 
 
Вчера вицепремиерът Валери Симеонов нарече руския патриарх "второразрядно съветско ченге", "агент на КГБ" и "цигарен милиардер". Депутатите от "Обединени патриоти" настояха той да се извини на Кирил. Днес и от ГЕРБ се разграничиха от изказването на Симеонов.

Лидерът на партия "Воля" Веселин Марешки подкрепи искането на ГЕРБ да се разсекрети стенограмата от разговорите на президента Румен Радев с руския патриарх Кирил.

От "Воля" са категорични, че вътрешните спорове при "Обединени патриоти" по казуса доказват нужда от законови промени, с които да не се допуска участие на коалиции в изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase