Снимка: архив "Булфото"
fallback

Вицепремиерът Валери Симеонов направи остър коментар по адрес на руския патриарх Кирил заради изказването му, че България омаловажава ролята на Русия за Освобождението й.

От София руският духовник обясни, че е обиден, че заслугата на руските войници се приравнява с тези от Полша, Финландия, Литва и др.

Oще по темата

"Патриарх Кирил трябва да е ясно на хората какъв е - той не е слязъл от небесата. Той не е слязъл от рая и не е пратеник на Господ Бог, нито на Иисус Христос. Патриарх Кирил е известен като "цигарения митрополит" на Русия", обясни днес Валери Симеонов пред БНТ.

Той обвини руския духовник, че от 96-та година има 14 млрд. долара от внос на безакцизни цигари.

"Тоя хитрец е внесъл безакцизни цигари и 4 млрд. вино за нуждите на църквата - пак безакцизно. Тоя същият има частен самолет, има вила в Швейцария, на тоя часовникът му е 30 000 и тоя същият да има наглостта да раздава правосъдие пред българския президент?!", каза още вицепремиерът.

Според него е недопустимо за духовно лице да вади костите на жертвите в сраженията и да ги изхвърля от историята.

"Това не е източноправославен духовник. Това е агент Михайлов от съветското КГБ - доказано. Второразрядно съветско ченге да дойде да ми казва кое е истина и кое не, няма как да стане", отсече още Симеонов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

414

Мене до всички

преди 6 години

Патриарх Кирил е първоразрядно ченге и то в КГБ а далавери е второразрядно в ДС. Кой е по голям а а а.

413

Вазов разбра

преди 6 години

О, руси, о, братя славянски,защо сте вий тука? Защо стедошли на полята балканскинемили, неканени гости? Желали би вас възхитенида срещнем со сълзи и с киткиНо идете вий настървени,на грозни зовете ни битки! Желали би вас да прегърнеми тоз път сърдечно, горещо.Но взорът ви свети зловещоКак ръце сега да разгърнем? О, руси! Аз друг път ви славяхза подвиг велик и чудесен,високо ви лкът поставяхвъв мойта душа, в мойта песен! Вий някога знаме Христоворазвяхте за благо човешко строшихте ни игото тежко,а днеска ни носите ново! И пак не ви мразим (н

412

Иван Вазов

преди 6 години

ОПЪЛЧЕНЦИТЕ НА ШИПКАИван Вазов, 11 август 1877Нека носим йоще срама по челото,синила от бича, следи от теглото;нека спомен люти от дни на позорда висне кат облак в наший кръгозор;нека ни отрича исторйята, века,нека е трагично името ни; некаБеласица стара и новий Батакв миналото наше фърлят своя мрак;нека да ни сочат с присмехи обиднисчупенте окови и дирите стиднипо врата ни още от хомота стар;нека таз свобода да ни бъде дар!Нека. Но ний знаем, че в нашто недавносвети нещо ново, има нещо славно,що гордо разтупва нашите гърдии в нас чувства силни, големи пло

fallback